1. Click image to expand

    Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd

  2. Click image to expand

    Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd

  3. Click image to expand

    Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd

  4. Click image to expand

    Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd

  5. Click image to expand

    Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd

  6. Click image to expand

    Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd

of

2019 WAN Awards: Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd

Alison Carter
13 Jun 2019

Greentown Yiwu Peach Blossom Land Living Experience Centre - Hangzhou 9M Architectural Design Co. Ltd is an entry in the Residential category at the 2019 World Architecture News Awards.

The project, with a gross building area of 1500?, is located on a small hill of Zongtang Village, Yiwu, China, a beautiful and historical village 3km away from the city centre and is surrounded by South Hill and Jimingshan Park. It is not only a display centre for a large-scale residential development, but also an important part of the city park which will be open to the public. The design makes the least exploitation of the original landscape and creates an ideal place for living, reminding people of the beautiful scenery described in the Chinese classic The Peach Blossom Spring by Tao Yuanming.

To make it merge into the surrounding landscape, three glass boxes are exquisitely connected through corridors, facing towards the water. They are properly hidden in the hills, with mottled shade of sun reflected through trees upon them.

To reproduce the scenery described in The Peach Blossom Spring, a reclusive yet interesting experience route is carefully designed. Following a meandering path from the foot hill, visitors would come across several cherry blossom trees with a rammed earth wall and a shale wall as the backdrop, just like a Chinese ink painting, and when look further would discover the reclusive entrance of the place. The entrance leads to the basement floor which is perfectly hidden in the trees with three different courtyards, in the theme of water, flower and stone. Walking up to the ground floor, visitors could see through the trees and overlook the scenery in the distance.

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information and to submit your entry please click here.

Key Facts

China
Residential Developments
2019
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team