1. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  2. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  3. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  4. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  5. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  6. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  7. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  8. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

  9. Click image to expand

    Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

of

2019 WAN Awards: Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd.

Alison Carter
13 Jun 2019

Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd. is an entry in the Commercial category at the 2019 World Architecture News Awards.

2019 WAN Awards: Design of Complementary Building in Taizhou Qin Lake Scenic Area - Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd. is an entry in the Commercial category at the 2019 World Architecture News Awards.

The project is located in Qin Lake Scenic Area. While the original building’s shape of polyline is unique and expressive, the façade shape is quite rigid and integrates rather stiffly with the rest of the architecture. Therefore, the challenge of the transformation turned out to be how to unify the new content with the current situation; and consider how to create a main entrance area in a limited space for display. What defines a positive coexistence between architecture and the environment? Facing what is seemingly of contradictive nature, "adapting to times - adapting to local conditions" might just be the key to harmonious coexistence with the environment. “Time” and “location” are dynamic, therefore the architect proposes to incorporate dynamic changes into the expressive language of architecture. Thus realizing true symbiosis of architecture and the environment.

Within limited transformation scope and considering sensible cost control, we removed the original outer skin of the building and redesigned the facade of the building on the west side with a wind curtain wall. The large-scale canopy does not only meet the requirements of the entrance function, but also completes the wind curtain wall; The east side of the building adopts a perforated aluminum curtain wall to enrich the light and shadow interplay of the building facade, while maintaining the same tone on both the east and the west side. In addition, the details of roof crevices, canopies, etc. have been updated to add modern elements to the old buildings while concealing space for lighting design.

The World Architecture News Awards showcase the best international design in both current and future projects. Entries for the 2019 Awards are now open - for further information and to submit your entry please click here.

Key Facts

China
Commercial
2019
Architecture

Want to submit your project to World Architecture News?

Contact The Team